Evita Test Complete

Evita Test Complete er den mest omfattende foster-gentest på markedet og den eneste der giver et billede af alle fostrets kromosomer. Testen kan tages fra uge 10+0 til 14+6. 

Evita Test Complete er en hurtig og risikofri test, der undersøger hvert eneste kromosom hos fosteret. Testen er baseret på en blodprøve fra moderen. Ønsker du at vide barnets køn, koster det ikke ekstra.


Evita Test Complete kan isolere hele fosterceller i blodet fra den gravide og dermed påvise eventuelle kromosomafvigelser hos fosteret.

De kromosomafvigelser, der undersøges for, kan være kendte sygdomme som feks. Down syndrom og Edwards Syndrom, men også en lang række mindre kendte genetiske syndromer, der kan medføre svære livskomplikationer.


Evita Test Complete giver markedets mest præcise svar på, om der er grund til at bekymre sig om det kommende barns udvikling.


Hvis du vil vide mere eller har spørgsmål er du meget velkommen til at kontakte os og ellers besøge Evita Test Complete's hjemmeside: https://evitatest.com


Det får du ved en Evita Test Complete hos GravidScan:


  • Grundig telefonisk vejledning inden du bestiller testen, såfremt du ønsker det.  

  • Inden testen vil fosteret blive gennemscannet, for at undersøge, om der skulle være udviklingsfejl, som kan ses på scanning.

  • Såfremt Evita testen viser, at der er høj risiko for kromosomfejl, hjælper vi med rådgivning ift det videre forløb.


       Varighed: 60 min

       Pris:  14.000 kr inkl scanning

Ofte stillede spørgsmål

Ofte stillede spørgsmål
Hvor lang tid går der, før jeg får svar på EVITA TEST COMPLETE testen?
Inden for 12 hverdage får du resultatet af testen via en telefonopringning og en kort rapport fra klinikken hvor testen blev taget.
Hvordan adskiller EVITA TEST COMPLETE sig fra andre NIPT tests?
I EVITA TEST COMPLETE isoleres hele og intakte fosterceller fra blodprøven fra den gravide. Det gør det muligt at analysere det komplette rene genom fra fosteret. Konventionelle NIPT tests derimod analyserer DNA-stykker fra ødelagte celler fra fosteret, som cirkulerer i den gravides blod. Med DNA fra intakte fosterceller, som isoleres i EVITA TEST COMPLETE, er det derfor muligt at analysere alle fosterets kromosomer og ikke blot de få kromosomer, som det i øjeblikket er muligt af få analyseret via andre NIPT tests.
Kan jeg få fosterets køn at vide fra en EVITA TEST COMPLETE?
Ja, det kan du.
Hvad betyder et negativt EVITA TEST COMPLETE svar?
Et negativt EVITA TEST COMPLETE resultat fortæller at fosteret har en normal genetik, og det betyder at der er meget lav risiko for, at fosteret skulle have kromosomafvigelser.

Du kan læse mere om EVITA TEST her.